Hírek

Részleges erdőlátogatási tilalom szeptembertől a Mecsekerdő vadászterületein

A Mecsekerdő Zrt. egyes területein részleges erdőjárási tilalmat rendel el 2017. szeptember 1. és 30. között.
2017.08.30.>>

A Mecsekerdő Zrt. csapata nyerte a 2017. évi Erdőgazdaságok Közötti Lövészverseny Sorozatot

Az állami erdőgazdaságok, a Földművelésügyi Minisztérium és a szakiskolák csapatainak valamint egyéni indulóinak részvételével zajlott idén is az Erdőgazdaságok Közötti Lövészverseny Sorozat.
2017.08.29.>>

Útlezárás a kisújbányai bekötőúton

A Mecsekerdő Zrt. tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a kisújbányai bekötőút Lackeri pihenő és Cigányhegyi elágazás közötti szakasza útépítési munkálatok miatt 2017. július 24-től 2017. augusztus 14-ig teljes szélességben le lesz zárva a forgalom elől. Érintett napokon reggel 7 órától délután 17 óráig a közlekedés ezen a szakaszon nem lehetséges. A munkanap végén a kivitelező úgy hagyja el a munkaterületet, hogy megnyitja a forgalom előtt az utat Kisújbányára - másnap reggel 7 óráig. 

2017.07.20.>>

WWF szakmai tanulmányút - Natura 2000 erdők kezelése a Mecsekben

A LIFEinFORESTS projekt keretében május 18-19-én megvalósult tanulmányúton a WWF Magyarország szervezésében több mint 30 résztvevőnek nyílt lehetősége a mecseki és mecsek-környéki erdőkben megismerkedni a Natura 2000 szempontokat figyelembe vevő gazdálkodási tevékenységekkel. 

2017.07.13.>>

Díj az erdészeti kutatás támogatásáért

Az Országos Erdészeti Egyesület 148. Vándorgyűlésén, 2017. június 23-án Kaszón tartott két napos rendezvény ünnepi közgyűlésén adták át az ágazat rangos elismerésének számító egyesületi kitüntetéseket. A Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Erdészeti Tudományos Intézete (NAIK ERTI) által adományozott Vadas Jenő Emlékérem idei kitüntetettje Molnár Tamás, a Mecsekerdő Zrt. Sellyei Erdészetének igazgatója.  

2017.06.30.>>

Keresztény vonatkozású erdei emlékhelyek felújítása

A Mecsekerdő Zrt. és a Mecsek Egyesület folyamatosan törekszik a kezelésében álló területeken található különböző közjóléti létesítmények megóvására, karbantartására. Baranya megyét az aprófalvas településhálózat, a sokrétű történeti és sokszínű nemzetiségi gyökerek jellemzik, így a térségben számos vallási vonatkozású emlékhely is fellelhető.
Az idei célkitűzés, hogy a Mecsekerdő Zrt. működési területén illetve annak határain fellelhető összes keresztény vonatkozású erdei emlékhely méltó állapotba kerülhessen.

2017.06.23.>>

Nagy érdeklődés mellett zajlott a Husqvarna országos versenye Orfűn

A Husqvarna Magyarország Kft. idén a Mecsekerdő Zrt. közreműködésével szervezte meg Országos Fakitermelő Versenyét Orfűn, mely kiegészült a Mecseki Favágó Nap sokszínű kísérőprogramjaival.
2017.06.21.>>
Oldalak: 2 / 20

Mecsekerdő Zrt.